FINAL DOLÇ!

Els jugadors del #LEBPlata Martorell sembla que necessitessin regalar victories a la seva afició després d’una dura temporada i així ha estat. Dues victories consecutives jugant a cada. Un mal partit del HLA Alacant a Martorell que li deixa en una definitiva tercera posició (93-76). El conjunt alacantí va encaixar una trobada per oblidar i després dels resultats de Granada i La Roda ja sap que serà tercer en la classificació passi el que passi en l’última jornada.

Aquesta derrota i la victòria de Granada a Navarra, que li va donar l’ascens directe a LEB Or, i el triomf de la Roda davant el Real Canoe (que assegura el segon lloc als rodenses) deixen al Lucentum en tercera posició de la taula de la Lliga.

L’inici de partit va ser el millor que recorda a Martorell en tot el campionat de lliga. Amb un atac molt dens, molts errors en el tir i una defensa fràgil va permetre, el nostre rival, ens va permetre un 11-0 als cinc minuts de joc després de triple del base Xavi Guirao. L’embús ofensiu va produir que els primers tres punts arribessin des del 6,75 després del triple de Zac Grossenbacher (m.7). Aquesta va ser l’única cistella que anotaria el planter lucentino, que no trobava solucions en cap dels dos cèrcols, mentre que el seu rival tenia tot a favor. El 20-3 amb el qual va finalitzar el primer quart explica molt bé a l’actitud positiva i l’afany de victòria dels blaus.

L’obertura dels segons deu minuts no va variar a l’excés el negre decorat per als interessos dels d’Alacant. Va ser al cap de quatre minuts de joc quan els homes de Varela van encadenar diverses cistelles consecutives (entre elles dos triples, un de Llop i un altre de Rivero) que van suposar un parcial de 5-14 per situar-se set a baix (27-20, m.-14). Poc abans, Zac Grossenbacher va sofrir una torcedura de turmell que li impediria seguir jugant la resta de la trobada. Quan semblava que podia arribar la recuperació visitant, la velocitat del base Antonio De Pina, més l’encert de Bria i, sobretot d’Albert Homs, van tornar a disparar a la formació barcelonina, que va aconseguir un +18 amb un parcial de 13-2 (40-22, m.17). Varela va tornar a detenir el crono, però de poc va servir perquè els seus jugadors no van aconseguir donar amb la tecla que els retornés al partit, amb el que van arribar al descans 21 a baix (50-29).

Amb les idees refrescades en el vestuari durant l’entretemps, el HLA Alacant va sortir una mica més entonat. Tres cistelles consecutives de Amadou Sidibe, van col·locar el 52-35 en el minut 22. Però novament, l’encert local i la falta de més activitat en defensa va impedir rebaixar la barrera dels deu punts. Jugant amb més cor que cap, el quintet alacantí es va encomanar al triple. Aquí, dos encerts de Rivero i un de Nacho Díaz va retallar una mínima renda (62-47, m.25). La seguretat a la pista de Xavi Guirao i Nil Bria va portar al fet que poguéssim marxar de nou per 19 (66-47, m.27). Ni el temps mort sol·licitat per Varela va servir per maquillar el marcador perquè Martorell va continuar jugant molt còmode i va tancar el marcador 23 a dalt després d’un triple sobre la botzina de Bria (76-53).

En el parcial definitiu, vam arribar a la màxima diferència del xoc (80-56 m.32) però l’emoció va durar fins a l’últim minut quan vam viure un parcial de 2-14 on el Lucentum va estrènyer la distància. Va ser per la inspiració de Llop, Chapela i Kingsley. Un triple del madrileny va posar el 82-70 mancant quatre minuts pel final. Però aquí es va acabar la gasolina de l’equip del Pedro Ferrándiz, que tractarà de tancar la fase regular amb una victòria davant la seva afició dissabte que ve davant Arcs Albacete.

Des d’aquí aprofitem per FELICITAR als jugadors del #LEBPlata Martorell pel seu esforç durant tota la temporada tot i sobretot AGRAIR a l’afició que malgrat que els resultats ens han seguit acompanyant, setmana rere setmana. Gràcies!