PELS PÈLS – Seguim donant guerra a Navarra

Basket Navarra va assegurar de forma matemàtica la seva presència en els play-off per l’ascens en sumar la 15ª victòria de la temporada. L’equip de David Pispes va perllongar la seva bona ratxa -ja són quatre triomfs consecutius- superant no sense sofriment a un CB Martorell que va realitzar un gran partit malgrat estar matemàticament descendit. Els navarresos, irregulars en el seu retorn al pavelló Universitari, es van posar les piles a temps d’evitar un esglai i aconseguir una victòria important.

Basket Navarresa icontinua amb pas ferm en aquesta recta final de la competició després d’aconseguir vèncer a casa malgrat no mostrar el seu millor cara. Els vermells no van estar al nivell d’anteriors partits i van anar durant molts minuts a remolc, si bé van reaccionar a la tercera cambra per acabar portant-se una victòria ajustada en un final igualat.

CB Martorell van prendre les rendes del partit al 1/4 i ho va mantenir fins al descans davant un Basket Navarra massa contemplatiu. Avisava Mànigues en la prèvia del perill de relaxar-se a l’excés davant el Martorell, i aquest risc va fer acte de presència en una primera meitat en la qual l’equip no va poder portar el ritme ni tenir el control en estar mancat d’intensitat en defensa i incòmode davant les nombroses variants plantejades pel rival en la pista. Amb un quadre visitant molt nociu des del perímetre el primer acte va concloure 20-23. Els catalans anotaven fàcil i ampliaven el seu avantatge en el segon període fins a el +10 (27-37), retallant els locals amb bons percentatges d’encert fins al 42-46 amb el qual es va arribar al descans.

Va estrènyer Basket Navarra després del pas per vestuaris, més seriós en defensa, i ho va arreglar. Amb un parcial de 7-0 es va aconseguir l’empat (51-51), i la remuntada no es va fer esperar per tancar-se la tercera cambra amb els vermells per davant (63-58). El CB Martorell només va anotar 12 punts en aquest període enfront d’un quadre navarrès molt més fort que en la primera meitat. Aquí va estar la clau.

Ja intervingut l’últim acte, dos triples d’Iñaki Narros i Alex Calvo -sensacional el base de Noáin des del 6’75, amb 4/4 en tirs de tres- semblaven deixar el partit vist per a sentència (76-69). Gens més lluny de la realitat: es va tornar a ficar en la baralla un CB Martorell precís des de lluny amb Mazaira i Guirao per brindar-nos un final emocionant que lamentablement va deixar la victoria a casa dels navarressos.

BASKET NAVARRA (86) Arturo Cruz (12), KrisDavis (12), Iñaki Narros (20), Adrián García (8), Moussa Koné (6) -quintet inicial-, Alex Calvo (12), Luka Nikolic (12), Lamine Dieng (4) i Pablo Yárnoz (-)

CB MARTORELL (84) Xavi Guirao (21), Antonio De Pina (2), Albert Homs (2), Mohamadou Diop(3), Deng Mayot (-) -quintet inicial-, Ahmed Khalaf (19), Álex Mazaira (17), Nil Briá (13), Marc Bernadí (2) i Albert Real (5).

Parcials 20-23, 22-23 (42-46), 21-12 (63-58) i 23-26 (86-84)