VICTORIA A CASA!

Baskonia cau derrotat a casa nostra per 65-62 en una igualada trobada en el qual els blaugranes van disposar de l’últim tir per forçar la pròrroga.

Martorell la seva situació arribaven a la cita amb bones sensacions després del seu partit a Navarra. Impulsats per Xavier Guirao, CB Martorell va donar de seguida la volta al marcador que havia començat amb 2-6 després de dos triples de Migue Gonzalez en els primers compassos de la trobada. CB Martorell, molt còmode en pista, va arribar a doblegar en l’electrònic a un Baskonia que no aconseguia imposar el ritme que solen acostumar els de Jon Txakartegi (20-8 minut 8). Sander Raieste va tancar la cambra amb un triple, la millor arma dels de Vitòria (20-11).

El segon quart va començar amb un Baskonia més intens en defensa i buscant millors opcions d’atac. Els blaugranes van ser capaços de frenar a un intractable Martorell fins a aquest moment i, amb el pas dels minuts, retallar diferències fins a arribar al descans amb igualtat màxima en el marcador (31-31).

Després del pas per vestuaris, Baskonia va seguir amb la mateixa dinàmica amb la qual va acabar la primera part. Els de Jon Txakartegi van endossar un parcial de sortida de 3-10 que feia pensar que podien trencar el partit a qualsevol moment (34-41 minut 23). No obstant això, CB Martorell, que no anava a estar disposat a posar-li les coses fàcils a Baskonia, va anar ara qui, amb un parcial de 21-9, es posava per davant en finalitzar el tercer acte i semblava controlar el partit (55-49).

Amb tot per decidir, els locals van començar el quart anotant. En aquest moment va aparèixer en escena el base baskonista Arturs Kurucs. El letó es va tirar l’equip a l’esquena i, amb dos triples consecutius, va donar la volta a un marcador que començava a ser perillós per als interessos baskonistas (57-59 minut 33). El partit va ser transcorrent amb intercanvi de cistelles que afavoria a tot moment als blaugranes que veien la victòria una mica més a prop. No obstant això, CB Martorell es va trobar una altra vegada a dalt en el marcador amb un llançament triple d’Alejandro Mazaira mancant 49 segons per al final (63-62). Baskonia no va veure cistella en els seus últims llançaments i Martorell, després de rebot ofensiu, va aconseguir la cistella del triomf malgrat que Baskonia va tenir un últim llançament triple per empatar la trobada.

Finalment, CB Martorell va regalar una victoria a una afició persistent que porta setmanes patint per gaudir d’un final dolç. Ara tenim la vista posada en l’últim partit #LEBPlata a la nostra ciutat. El partit del próxim dissabte 14 que ens enfrontarà amb el Alicante que va 3r a la classificació, a les 20h.