El primer equip del Club Handbol Martorell torna a Primera Catalana 15 temporades després

La temporada 2018-2019 comptarà amb un canvi en l’estructura del Club Handbol Martorell. El primer equip groc-i-negre, dirigit per Christian Stahringer, farà el salt a Primera Catalana en ocupar la plaça que deixarà el CH Sant Andreu de la Barca. El club santandreuenc ha renunciat al seu lloc a Primera Catalana davant la impossibilitat d’encarar amb garanties aquesta categoria. Els martorellencs hi accediran després d’haver formalitzat la seva inscripció a la Federació Catalana d’Handbol.

El conjunt martorellenc torna a la màxima categoria catalana 15 anys després que hi fos, el curs 2001-2002. Des d’aleshores, el seu camí ha passat per Segona i Tercera Catalana. El projecte groc-i-negre agafa embranzida amb l’ascens a primera Catalana, un canvi per al qual la plantilla ja es prepara.

Dues noves peces

El club que dirigeix Jordi Florenza està reforçant el primer equip amb, com a mínim, dues cares noves: es tracta d’Aleix Puche (procedent del CH Sant Esteve Sesrovires, a Segona Catalana) i Alex Gimeno (exjugador del CH Sant Andreu de la Barca, a Primera Catalana). Respecte el curs passat, seguiran Jose Carreño, Xavier Ferri, Enric Utiel, Roger Martin, Jamal El Cadi, Gerard Llobet, Gerard Martinez i Jordi Florenza.

A banda, l’equip martorellenc comptarà amb Ismael Bodelon, Alexis Martinez, Oscar Pascual, Guillem Amengual i Marcos Barrera, procedents del filial, per reforçar la plantilla. El capítol de fitxatges encara no està tancat i podria arribar algun jugador més per tancar l’equip que torni a Primera Catalana.

Un repte ambiciós

El president del CH Martorell, Jordi Florenza, ha reconegut que aquest ascens “no entrava dins dels plans de l’entitat”, però han valorat l’opció amb l’staff tècnic abans de fer el pas. “Hem decidit arriscar-nos i jugar a Primera Catalana, tot i que encara no estem preparats al 100% per ser-hi”.


L’últim precedent a la màxima categoria catalana del primer equip del CH Martorell va ser el curs 2001-2002. Enguany, els martorellencs tornaran després d’haver ascendit, en els últims cursos, dues categories des de Tercera Catalana. La pretemporada per a l’equip de Christian Stahringer començarà el proper 20 d’agost, mentre que la lliga engegarà el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre.