Neix la Unió Futbol Sala Martorell per coordinar l’acció de clubs locals d’aquest esport

Aquest dimarts es va presentar a la sala de plens de l’Ajuntament de Martorell la Unió Futbol Sala Martorell (UFSM), una nova entitat que coordinarà des d’ara l’acció de l’Associació Esportiva Martorell i del Futsal Martorell. Es crea com a ens jurídic i amb la intenció que sigui un pas previ a la unificació de tots els clubs de futbol sala locals. A la reunió, presidida per l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports Belén Leiva i directius d’ambdós clubs, es va parlar de l’acord i dels objectius i es van presentar la junta, l’escut i el calendari d’activitats per a la propera temporada.

Tret de sortida per a la nova entitat, que té personalitat jurídica pròpia i que vol promoure la pràctica del futbol sala des de la base, com a element de generació d’hàbits saludables i de foment de la salut, d’integració i cohesió social. La nova UFSM coordinarà l’acció de l’Associació Esportiva Martorell -que depèn del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell- i del Futsal Martorell -fins fa poc anomenat Associació de Pares i Mares del Futbol Sala Martorell-.

En la ronda de parlaments, l’alcalde Xavier Fonollosa va destacar que “la UFSM és un tràmit intermedi en l’objectiu que perseguim d’intentar que Martorell tingui una futura entitat que aglutini tot el futbol sala”, i va desitjar que “ben aviat el Sala 5 i les dues entitats socials que també hi participen, l’Arc de Sant Martí i el Club Social Punt de Trobada, també s’hi afegeixin”.


La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, va agrair “l’esforç que han fet les dues entitats per tal d’arribar a un acord que de ben segur serà molt satisfactori”.


El director del PMSAPM, Valentí Santos, destacava que “tenim el convenciment que és més eficient que hi hagi una sola entitat de cada esport que no pas diverses”, i va aclarir que la UFSM és “una entitat d’entitats. No és esportiva però pretén treballar pel món de l’esport”.


Santos va il·lustrar la importància del futbol sala a la població: “entre els 3 clubs i les dues entitats socials, apleguem 31 equips i prop de 400 practicants, 350 de Martorell. Amb la creació de la UFSM, aglutinarem el 75% del total d’equips i el 85% dels practicants”.

Presentació de la UFSM
Presentació de la UFSM

Bona entesa entre les dues entitats

L’acord entre l’Associació Esportiva Martorell i el Futsal Martorell s’ha gestat després d’uns quants mesos de reunions. La presidenta de l’Associació Esportiva, Carme Peñafiel, recordava que “vam néixer el 1996 per garantir als nens i nenes l’activitat en esports com ara el futbol, futbol sala, bàsquet, gimnàstica, judo, atletisme o handbol quan les entitats esportives no hi podien arribar. Ara només roman en actiu la secció de futbol sala i això és bona senyal, perquè vol dir que les entitats han tornat a assumir aquest rol o que n’han nascut de noves, algunes filles de l’AEM”.


Ismael Mañas, president del Futsal Martorell, recordava que “vam néixer el 2010 per donar continuïtat al futbol sala en desaparèixer el FS Martorell” i que, malgrat haver tingut discrepàncies en èpoques anteriors, “ara hem trobat una coincidència amb el PMSAPM en parlar d’estructura i de filosofia a implantar. Avui ens trobem en el camí correcte, davant d’un projecte il·lusionant per a que el futbol sala faci un gran pas endavant. Tots estem il·lusionats en desenvolupar i incrementar-lo amb la resta d’entitats”.


Com serà i què farà la nova entitat?

Nou escut Unió Futbol Sala Martorell
Nou escut Unió Futbol Sala Martorell

La UFSM arrencarà la nova temporada amb 23 equips, 15 dels quals de l’Associació Esportiva Martorell i 8 del Futsal Martorell. Al marge de la competició, es faran activitats conjuntes: inici dels entrenaments de l’escola i equips federats -3 de setembre-; reunió de presentació de temporada pels pares i mares dels infants -12 de setembre a les 18h al Centre Cultural-; presentació dels equips -29 de setembre-; Campus de Tecnificació de Nadal -24 de desembre-; 1r Torneig Social 12h i Festa de Nadal -28 de desembre-; sopar de cap d’any -22 de desembre-; Torneig Escolar de Futbol Sala en categories benjamí, aleví, infantil i cadet -5 de febrer de 2018-; participació al Carnaval -2 de març-; Campus de Tecnificació de Setmana Santa -15 d’abril-; Festa Final de temporada -15 de juny-; Tecnificació d’equips -10 de juny-; Torneig Futbol Sala d’Estiu -25 de juny- i Campus d’Estiu -1 de juliol-. Ho detallava el nou vicepresident de la UFSM, Jesús Jiménez:


Quant a la junta directiva, Carme Peñafiel serà la presidenta; Jesús Jiménez el vicepresident; Joan Peña el secretari; Toni Moreno el tresorer, i faran de vocals Alfonso Peñalva, Jaume Riera, Gerard Franch, Joan Bou, Valentí Santos i Ismael Mañas. L’escut és un disseny elaborat pel martorellenc Quim Aranda.