Engrescador Campionat

El darrer cap de setmana (20 i 21 de Gener) va tenir lloc el Campionat d’Espanya de joves promeses AXA on van participar els nostres esportistes Pol Sallent i Giovanny Tunari en categoria infantil.

El campionat AXA és molt engrescador per als més joves de la natació adaptada, donat que es reuneixen tots els esportistes que practiquen la disciplina independentment del nivell. Aquells que tenen millor nivell comencen a despuntar en algunes proves i a treballar dur per a formar part de l’equip AXA de joves promeses paralímpiques, en canvi, aquells que tenen un nivell més discret, gaudeixen de la competició juntament amb nens i nenes de les seves edats. La màgia d’aquest campionat és la diversitat d’esportistes i objectius que hi immersos en la piscina.

El Pol i el Giovanny han participat com a FCEDF tot quedant en segona posició com equip al campionat. No obstant, les marques assolides han sigut molt positives, sobretot per al Pol que va sobresortir en les proves d’esquena. En 100 metres esquena va realitzat un temps de 1:14,49 i 553,2 punts i en 50 esquena 35,35 i 531,2. Em ambdues proves va aconseguir la mínima per participar al campionat d’España absolut per Clubs que es disputa a Lloret de Mar durant el mes de Juny. Les altres proves que va nedar el Pol va ser el 50 lliures, tot aproximant-se a la mínima amb un temps de 32,32 i 389 punt i 100 estils on el van desqualificar per sortida irregular. En la seva categoria va obtenir una sisena posició a nivell estatal, un resultat que no el fa passar desapercebut en el campionat. La competició de Giovanny ha estat més discreta tot realitzant proves diferents a les habituals: 50 i 100 esquena i 100 i 200 lliures, al final de la competició va obtenir 733 punt tot quedant en la vint-i-dosena posició.
Després d’aquest campionat posem el punt de mira al Campionat de Catalunya que es disputarà el 17 de Febrer al C.N.Terrassa, però en Pol tindrà altres cites més important al mes de Març, tot participant amb la selecció al Campionat d’Espanya per categories d’edat. Només cal seguir treballant i mantenint la constància per a que els futurs resultats vagin sortint.