El martorellenc Raul Martínez dirigeix el campus internacional de bàsquet ‘Elite Jove’

L’entrenador martorellenc Raul Martínez ha dirigit aquest estiu el campus internacional de bàsquet d’Elite Jove, una associació que organitza campus d’estiu amb un alt nivell de bàsquet des de fa més de 30 anys a Catalunya. L’agrupació realitza estades de tecnificació durant el mes de juliol, en diferents torns.

L’any 1987 es va dur a terme la primera edició del campus, que va arrencar amb 40 jugadors. Actualment hi prenen part més de 220 participants dirigits per 60 entrenadors. Paral·lelament a l’edició catalana, fa tres anys va començar l’aventura europea d’aquestes estades. Raul Martínez va ser l’encarregat de la primera prova pilot a Dinamarca, que va comptar amb 25 jugadors. Dos anys més tard, el campus ha crescut fins als 50. A més, Elite Jove ha optat per afegir un país més en aquesta aventura: Alemanya.

El creixement ha estat progressiu. Dels 50 participants d’aquesta darrera edició, deu són catalans. Tot el treball es duu a terme en anglès, característica que fa més atractiva l’estada.

El campus d’Elite Jove compta amb la col·laboració de diversos clubs per tal de dur a terme aquestes jornades de tecnificació. En el cas de Dinamarca, ha estat el Vaerloese Basketball qui ha acollit el campus d’estiu de bàsquet.

L’estada a Copenhague va acabar el passat divendres 27 de juliol, i és que el campus Elite Jove ha abaixat la persiana fins el juliol del 2019, per respectar els descansos que necessiten els jugadors.