Els Martofighters tornen a guanyar títols i eleven la pràctica d’arts marcials al poble

Martofighters és una entitat amb sis anys d’existència al municipi que entrena al gimnàs Octogon Sport Center, situat a l’avinguda Germans Martí, 1. A banda dels entrenaments, acostumen a organitzar campionats i vetllades bimensuals a Nau 2 de Ca n’Oliveras, i compten amb una quinzena de lluitadors de jiu jitsu, boxa, muay thay, kick boxing, kung fu, cardio box, defensa personal operativa i mitxa. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Míriam Riera, Sergi Corral i Cristina Dalmau, els van rebre ahir dijous per reconèixer-los els trofeus collits durant la temporada.

Harold Jiménez s’ha fet, enguany, amb el títol intercontinental d’Espanya de la Global Boxing Federation en kick boxing K1. Aquest esport combina la lluita de mans amb l’ús d’un genoll. Jiménez practicava arts marcials des de petit i només fa un any que s’ha especialitzat en aquesta disciplina en la què despunta i espera arribar lluny.


Ray Nier Joao Palacios porta sis anys competint en jiu jitsu brasiler i, aquesta temporada, ha quedat segon en el Campionat d’Espanya de menys de 85 quilos que es va celebrar a l’abril a Guadalajara. El jove esportista va explicar que “el jiu jitsu és semblant al judo, però centrat en la lluita a terra”. Un esports que li aporta “disciplina, força, resistència, valors, respecte, confiança i seguretat”.


Andrés Germán ha guanyat el tercer lloc del Campionat d’Espanya de jiu jitsu brasiler de menys de 85 quilos. “Ha estat un camí dur, però el que compta és la trajectòria. He hagut de comptabilitzar el màster d’Enginyeria i la feina d’enginyer, però gràcies al seguiment esportiu i alimentari he pogut aconseguir-ho”. “Aquest esport és conegut com l’escac humà. No guanya el més fort, sinó qui pensa què pot fer per contrarestar els moviments de l’adversari”, va afirmar.


Óscar Ruiz, vicepresident de Martofighters i instructor de defensa personal d’Octogon Sport Center, va valorar positivament els resultats obtinguts aquest curs i va comentar que “la gent busca, cada cop més, aprendre tècniques per defensar-se, sentir-se més segur i mantenir-se en forma. Animaria tothom a aprendre una disciplina d’art marcial”.