Les entitats esportives coneixen el nou pavelló a menys de dos mesos per a la seva inauguració

El nou Pavelló Esportiu Municipal que s’està construint al barri de Can Cases, a tocar del Complex Esportiu Torrent de Llops, encara ja el tram final de la seva construcció. Aquest matí, 15 entitats esportives de Martorell, la majoria d’elles clubs que se’n beneficiaran del seu ús, han assistit a una visita guiada per conèixer com serà la nova instal·lació.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha estat acompanyat per la regidora d’Esports, Belén Leiva, i d’altres regidors del govern, com Albert Fernández, Cristina Dalmau, Míriam Riera i Sergi Corral. L’arquitecte del projecte Alex Quintín ha guiat els regidors, tècnics del Departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i els representants dels clubs en aquesta primera presa de contacte.

Sota els terminis previstos

És previst que el nou equipament esportiu satisfaci les necessitats del futbol sala, el bàsquet, l’handbol, la gimnàstica, el pàdel i les arts marcials dels clubs martorellencs. A la visita, però han assistit, pràcticament, tots els club esportius de Martorell. La visita ha consistit en un recorregut per comprovar l’estat de la construcció i saber a què es dedicarà cadascun dels espais del pavelló.

El 15 de setembre és la data aproximada per estrenar la nova instal·lació, el què suposaria engegar la temporada 2018-2019 amb el nou pavelló a punt. Alhora, conviurà amb la resta d’equipaments amb què el consistori ja compta, com són el Pavelló Esportiu Municipal, les Instal·lacions Esportives Municipals, el Complex Esportiu La Vila i el Centre Integral d’Esport i Salut.

4.700 metres quadrats construïts

El nou pavelló, de 4.700 metres quadrats construïts, podrà acollir fins a 3.000 assistents, tot i que només s’aplegaran en esdeveniments puntuals. 500 espectadors seran els espectadors asseguts a la graderia a banda i banda de la pista, a banda dels 500 que ofereixen les grades retràctils, repartits en sis graons addicionals. A més, comptarà amb tres pistes de pàdel cobertes homologades i el terra de la pista poliesportiva serà de parquet flotant.

L’arquitecte del projecte, Àlex Quintín, ha explicat que els 500 espectadors serà una xifra fixa en qualsevol competició.


L’alcalde Fonollosa ha parlat d’aquest projecte com un “pavelló integrador”. La instal·lació se situa molt a prop del CE Torrent de Llops i fa que el barri de Can Cases, de caire residencial, pugui gaudir de l’activitat esportiva que aportarà.


Durant la visita, els clubs martorellencs han pogut veure en primera persona quins seran els usos que podran donar a aquesta instal·lació. La regidora d’Esports, Belén Leiva, ha admès que la resposta “ha estat molt bona, per part de les entitats”.


Fonollosa ha demanat “cautela”, tot i afirmar que si tot va sota el termini revist, el 15 de setembre el pavelló funcionarà a ple rendiment.


Les obres van començar el mes de juliol de l’any passat, quan va col·locar-se la primera pedra en els terrenys a tocar del Complex Esportiu Torrent de Llops. Ara per ara, el 70% de l’obra està a punt i resta poc menys de dos mesos per veure la construcció finalitzada.